Att njuta av tillvaron när oväder kommer

När man som jag och maken har valt att bosätta oss med fjällmiljön runt knuten får man även vara beredd på att man kan bli mer eller mindre insnöad i ett dygn eller två. Av den anledningen ser vi alltid till att ha ett lager med stearinljus, fotogenlampor, tändstickor, filtar och annat som kan vara bra att ha om vi blir utan el en längre tid. Jag tycker att det är tokmysigt att sitta och skriva i skenet av levande ljus så jag har gjort packat en förvaringslåda med pennor från Penstore, jag hittade dem när jag besökte deras fina butik i Stockholm, och några anteckningsböcker. En med linjerade blad, en med rutade, en med prickmönster och en med blanka blad; allt för att jag ska kunna välja om jag vill skriva, rita eller både och. Med en sådan låda blir ett strömavbrott till något av en festlighet.

Author: