En utmaning i pulkabacken

En barndomsvän som bor i Stockholm kom och hälsade på mig förra helgen. Vi hann avhandla gammalt och nytt, glädje och sorg. Vi hade pulkarace i samma backe som vi brukade ha när vi var barn. Jag förväntade mig att hon skulle ha tappat stinget efter åren i Stockholm, men det visade sig att takterna satt kvar. Efter flertalet race gick vi in och värmde oss med varm choklad, serverad med vispad grädde och marshmallows. Hon berättade att hon ska köpa nytt hus, här i Östersund. Hon och hennes man skilde sig för ett halvår sedan. Nu när hon hunnit landa i den nya livssituationen var valet tydligen självklart att hon skulle flytta “hem” igen. Jag fick följa med på en visning av ett hus som ligger i grannkvarteret till mig. Tänk vad roligt det ska bli att min barndomsvän flyttar tillbaka.

Kvinna åker pulka

Author: