Snöskoter som drivs av vätgas

Tekniken går verkligen framåt och idag finns det snöskotrar som drivs med väte, även kallade hydrogen. Det fantastiska med hydrogen är att det är så lättillgängligt och finns överallt. Jag har en tekniskt intresserad vän som bor alldeles för långt borta från mig nu. Han köpte ett fint hus av en mäklare i Österåker men de gånger vi ses är det som vi fortfarande är grannar och tar upp där vi avslutade. Han berättade att i Österrike så finns det nu en snöskoter som alltså drivs på väte och de “avgaser” som släpps ut är enbart vattenånga. Snöskotern går otroligt tyst och det måste vara fantastiskt för fjällmiljön där känsliga arter lever. Även för dem som arbetar inom rennäringen måste det vara fantastiskt att ha en tyst skoter så att inte renarna blir skrämda. Snöskotern som drivs av väte är ny och togs i bruk 2020. Jag undrar om det finns en liknande skoter i Sverige?

Man på skoter
Dimma från träden

Author: admin