Har Kungsleden blivit en väg?

Andra sommaren med corona och allt fler svenskar har upptäckt tjusningen med att se snö även under sommaren. Fjällen är enligt mig bäst året om eftersom det alltid finns saker att göra. Trenden just nu är att många flyttar ut på landet eftersom många kan arbeta från hemmet. Sedan är huspriserna otroligt mycket lägre än i storstäderna, om du nu inte vill bo centrala Åre. Att det går att låna amorteringsfritt gör att människor även tar chansen att skaffa ännu en fastighet. Tyvärr är fjällmiljön känslig och det stora antalet turister som vistas i fjällen har faktiskt negativa effekter. I områden som är populära slits naturen på ett onaturligt sätt. Ett exempel är Kungsleden där vissa av stigarna på de mest besökta etapperna nu är så breda som en bilväg. Sedan ökar såklart även nedskräpningen. Det positiva är att fjällvärlden är stor så det går att finna sitt egna smultronställe och lugnet för den som vill.

Ett snöigt landskap
Vinterlandskap

Author: admin