Om mig, Maria

snowe

snow snow1

Våren är vacker. Det går inte att förneka. Men det är årstiden som suddar bort vintern och bereder vägen för sommaren. Men jag vet att det är bra att få ett avbrott från det man älskar för att längtar man inte så slutar man uppskatta tillslut.

Sommaren är inte alls min favoritårstid. Jag skulle säga att jag är som en uttorkad blomma under sommaren som väntar på att bli vattnad.
Självklart kan jag njuta av en dag på stranden i gott sällskap men det är ingenting jag ser fram emot. Det känns som om att det är en sådan hets så fort solen tittar fram och sommaren är på ingång. Man måste slänga av sig kläderna och rusa ut och vi ska minsann sitta ute och äta middag trots att det blåser kallt eftersom det är sommar. Man hinner ändå inte njuta för att det är så mycket saker man ska göra och folk springer hit och dit i ren panik över att missa sommaren.

När hösten kryper sig på och man får plocka fram alla mysiga filtar, tända ljus och krypa upp med en bok i soffan i lugn och ro. Ladda inför vad som komma skall.

Sen kommer vintern. När frosten sätter sig på trädgrenarna och vattenpölarna börjar frysa till is. Man väntar och väntar och sen helt plötsligt händer det. Himlen öppnar sig och det börjar dala ner vackra vita snöflingor. Då vet man säkert att vintern är här. Man ser folk börja röra sig utomhus igen och man hör barnens skratt och lycka över att snön äntligen är här.

Så den här sidan skulle handla om mig. Förlåt, började från helt fel håll och kom av mig.
Jag heter Maria och är 27 år. Jag bor i Östersund och har närhet till öppna fält, skog och natur. Jag bor tillsammans med min man Rickard i ett rött radhus som snart skulle behöva sig ett litet uppsving. Vi tar det i omgångar, vi orkar inte lägga ner för mycket tid på det.

Jag har skapat den här hemsidan som en hyllning till vintern och till snön. Det finns verkligen ingenting här på jorden som jag avgudar och fascineras av så mycket som snö. Snön medför så många möjligheter till aktiviteter, mys och härligt varma mössor och halsdukar. Då både jag och Rickard älskar vintern hittar vi alltid på olika aktiviteter. En favorit är längdskidor, dels för att själva aktiviteten är så underbar och man kan ta med sig mackor och varm choklad och vara borta hela dagen, dels för att man kommer iväg hemifrån. Vi har gärna snöbollskrig med varandra och jag kan inte direkt stoltsera med att jag oftast vinner tyvärr. Tur att det finns andra saker jag är bra på. Till exempel pulkarace. Där har han inte en chans!

Bloggen kommer uppdateras kontinuerligt med spännande vinteraktiviteter, om mitt liv och förberedelserna för den mest fantastiska årstiden – Vintern.